Nautisch Concept

Meppel aan Zee

Meppel aan Zee - de open bedrijvendag met een nautisch tintje


Meppel heeft al eeuwenlang verbondenheid met het  water en is een serieuze speler in de nautische wereld. De laatste jaren krijgt Meppel als nautische stad en werkgever echter relatief weinig aandacht. Het is dus hoog  tijd om Meppel als nautisch georiënteerde stad weer op de kaart te zetten. Zowel lokaal en regionaal als landelijk en internationaal.Achtergrond

Met de vorming van Port of Zwolle (havens in Zwolle, Meppel en Kampen) ontstaat nieuwe bedrijvigheid in Meppel rondom de maritieme sector. Het maritieme evenement de Ship Show Meppel is in 2017 alweer 30 jaar geleden. Zowel die dertig jaar als de ontwikkeling van Port of Zwolle vormen een mooie aanleiding om in 2017 met een nieuw maritiem evenement te komen: Meppel aan Zee.Meppel aan Zee- wat is het?

Meppel aan Zee richt zich op de bedrijvigheid aan en om het water. Dit in tegenstelling tot Grachtenfestival/ Meppel vol Vaart, gericht op festiviteiten in stad Meppel, Uiteraard zijn er uitstekende mogelijkheden voor samenwerking.

De focus bij Meppel aan Zee  ligt op de bedrijven langs het water van Meppel. Bouw- en reparatiebedrijven voor beroeps- en recreatievaart, bedrijven die vanwege aan/afvoer afhankelijk zijn van het water, erdoor groot geworden zijn of een verbondenheid hebben met het water.

Meppel aan Zee is niet alleen een prachtig evenement in het kader van citymarketing maar draagt ook bij aan het versterken van het vestigingsklimaat voor het havenbedrijfsleven, de industrie en logistieke bedrijven (Sethehaven, Oevers C+E).Mogelijke activiteiten

Meppel aan Zee is de kapstok waar tal van activiteiten aangehangen kunnen worden zoals:


• Pendeldienst/watertaxi

• Havenrondvaart.

• Kijkje in de keuken van bedrijven waar je normaal nooit komt (mag komen)

• Kennismaken met de wereld van de binnenvaart en transport